یکشنبه 94/11/18 کارگاه آموزشی با موضوع نحوه عملکرد صحیح در مرحله اول درمان به دبیری سرکار خانم صحرایی و آموزشگری سرکار خانم حبیب و آقای ارسلان افجه برگزار گردید.
مرحله ی اول درمان از زمانی آغاز می شود که فرد وارد گروه درمانی می شود تا زمانی که راهنما دستور قطع مواد را صادر می کند. در زمان ورود و روز مشاوره به افراد گفته می شود که برای رسیدن به موفقیت باید 1. حضور منظم در کارگاه آموزشی داشته باشند و 2. بدون چون و چرا گفته های راهنما را انجام دهند. با حضور مرتب در کارگاه آموزشی ابتدا نظم را می آموزید زیرا که یکی از دلایل گرایش به اعتیاد بی نظمی بوده است. و بعد از آن باید سرتان را با سر راهنما عوض کنید و با افکار خود پیش نروید زیرا که اگر افکارتان می توانست کمکی کند به سمت مصرف مواد روی نمی آوردید.
در کلید شماره هفت گفته می شود که کیفیت زندگی بستگی به عملکرد اصولی دارد. صرفاً آموزش گرفتن به تنهایی نمی تواند تغییری بنیادی ایجاد کند. باید عملکرد داشته باشید تا تجارب جدیدی بدست آورید و با استفاده از این تجارب به عملکرد صحیح برسید.
برای عملکرد صحیح داشتن باید بپذیرید که به تنهایی در این راه موفق نخواهید شد. خود را بشناسید، ایرادتان را بپذیرید و مبدا و مقصد را بدانید. باید توقعاتتان را کم کنید. اولین گام شناخت خود، شناخت معایب، ارتباط صحیح با راهنما داشتن و ارتقا دادن دانش خود است.
دانشیاران مرحله ی اولی باید آگاه باشند که در طول مرحله ی اول چه نوع خوراکی برای دانش پذیر خوب است و چه نوع خوراکی بد. رفتار دانشیاران دو وجهی است. مواقع معمولی: که همیشه خوب و اصولی برخورد می شود و مواقع بحرانی: که اکثراً برخورد اصولی ندارند. زیرا که انتقاد پذیر نیستند که بیماراند و باید از بایدها و نبایدهای گروه درمانی پیروی کنند تا به موفقیت دست پیدا کنند.
باید از ابزار محبت استفاده کرد... باید رفتار، شخصیت و بعد روانشناسی دانش پذیر را شناخت. انسان ها از نظر شخصیتی سه دسته اند: گوجه ای، شیشه ای و لاستیکی
بایدها و نبایدهای گروه درمانی :
1. باید بدانید خواهان رهایی هستید یا خیر
2. اشتباهات خود را توجیح نکنید
3. برای تغییر کردن عجله نکنید
4. انرژی خود را بیهوده هدر ندهید
5. با حضور مرتب ایمان پیدا می کنید
6. روز به روز خواست خود را نسبت به رهایی زیادتر کنید
7. سعی کنید تاثیرپذیر باشید
8. صداقت کامل با راهنما داشته باشید
9. زمان خوابتان را تنظیم کنید
10. قدرت "نه" گفتن را بیاموزید
11. خود را در شرایط پراسترس قرار ندهید
افراد معمولاً با ذهنی پر وارد گروه می شوند، باید ذهنشان را خالی کنند تا بتوانند آموزش ها را دریافت کنند. با توجه به شرایط افراد و نوع مصرفشان بایدها و نبایدها نیز برایشان تفاوت خواهد کرد. افرادی که در مرحله ی اول درمان زحمت می کشند مطمئناً طعم شیرین رهایی را می چشند.