پنج شنبه 94/10/03 کارگاه آموزشی با موضوع وابسته و وابستگی به دبیری سرکار خانم بری و آموزشگری آقای محمد حاتمی برگزار گردید.

تکرار یک عمل از روی ناآگاهی به طوری که انجام ندادن آن حال فرد را خراب کند وابستگی می باشد، مجری این عمل وابسته است.

به عبارت ساده مصرف کننده (وابسته) مرد یا زنی است که اختیار زندگیش در دست مواد مخدر باشد.

اکثر افراد قبل از اینکه به گروه درمانی بپیوندند، خود را وابسته نمی دانستند و تصور می کردند تا وقتی بتوانند مصرف را برای مدتی متوقف کنند اشکالی در کار نیست. افراد به توقف هایشان نگاه می کردند نه مصرفشان. مصرف کننده فردی است که ترس و شکست به مرور زندگیش را تسخیر کرده است.

زمانی که تمام زندگی و فکر افراد به نوعی در مواد مخدر متمرکز شده باشد و همیشه یا در حال تهیه و مصرف آن بوده و یا به دنبال راه تهیه اش باشند، زندگی می کنند که مصرف کنند و مصرف می کنند که زندگی کنند.

یکی از جنبه های بیماری اعتیاد، ناتوانی در رویارویی با زندگی آن طور که هست می باشد. افراد برای تحمل این دنیای ظاهراً خصم آلود، مواد مختلفی را آزمایش می کنند اما در ادامه به مرحله ای می رسند که مواد مخدر هم حالشان را خوب نمی کند. واکنش افراد به مواد مخدر عامل اعتیاد است نه مقدار مصرف.

با ادامه ی مصرف، با طرز تفکر اعتیادگونه بیشتر خو می گیرید و به مرور زندگی قبل از اعتیاد خود را فراموش خواهید کرد و موهبت های اجتماعی از خاطرتان خواهد رفت. اخلاق و عادات عجیبی پیدا خواهید کرد. فراموش می کنید که چطور کار و تفریح کنید چطور خود را بیان کنید و به دیگران اهمیت دهید و چطور احساس کنید.

در دوران مصرف در عالم دیگری خواهید بود و فقط گهگاهی دنیای واقعی یا خودآگاهی را تجربه می کنید. وابستگی دارای چند خصوصیت می باشد:

1. تفکری در آن وجود ندارد

2. همیشه عواقب نامطلوبی در آن وجود دارد

3. لذت طلبی را به همراه دارد

4. عقلانیت در آن وجود ندارد

5. باعث آزار اطرافیان می شود

6.رهایی از آن با دشواری همراه می باشد

7. زندگی با دشواری می گذرد

8. واقعیت ها و لذت های واقعی را درک نمی کنید

برای رهایی از وابستگی باید وابستگی را شناخت یعنی دلایل گرایش به اعتیاد را ریشه یابی کرد. پذیرش این را داشته باشید که به تنهایی نمی توانید موفق شوید و در این راه آموزش بگیرید.