MDMA برای نخستین بار (در طول سالهای ۱۹۱۴-۱۹۱۲) توسط کمپانی داروسازی merc آلمان با عنوان کم کننده اشتها تولید و مورد استفاده قرار گرفت که به علت اثرات جانبی از رده مصرف خارج شد. اطلاعات و تاریخچه روشنی از آن زمان تا سال ۱۹۵۰ وجود ندارد. در دهه ۱۹۷۰ روان پزشکان در روان درمانی برای شکستن دفاع روانی، کمک به بیان احساسات بیماران و ایجاد “همدلی فردی” (emphathy agent) از MDMA (در دهه هفتاد و از سال ۱۹۶۵) استفاده می‌کردند. در دهه ۱۹۸۰ مصرف MDMA گسترش عمده ای یافته و در سال ۱۹۸۵ تولید غیر قانونی آن رواج پیدا کرد و مصرف آن ممنوع اعلام شد. تخمین زده می‌شود که در سال ۱۹۸۹ ماهیانه حدود ۰۰۰/۳۰ قرص تولید می‌شده است و مصرف آن به سبب فعال کردن سیستم روانی-حرکتی رفته‌رفته در پارتی های شبانه و … افزایش یافت.

قرص اکس چیست؟

ازنظر شیمیایی اکس ترکیبی است به نام سه وچهار متیلن دی اکسی متیل آمفتامین(MDMA). اکستازی یا متیلن دی اکسی متیل آمفتامین از جدیدترین خانواده آمفتامین ها محسوب می شود.فرمول شیمیایی آن C11H15N2O می باشداکثرا آن را با موادی مانند کتامین اسپیدDXM MDEA مخلوط میکنندDXM دارویی برای درمان سرفه است که از طریق خشک کردن ریه ها در پزشکی به کار می رود. ولی چون خاصیت جذب آب دارداستفاده زیاد آن خطرناک است. MDMA ترکیب جدیدی نیست اکستازی خالص پودری سفید متشکل از کریستالهای ریزاست از این پودر بوی کپک بم مشام می رسد در صورت ناخالصی اکستازی به رنگهای قرمز وقهوه ای نیز دیده میشود این ماده به اشکال قرص کپسول پودر استنشاقی وبرچسبهای پوستی موجود است۰

قرص های اکس که بین ۸ تا ۱۲۰ میلی گرم وزن دارند می توانند سفید باشند اما با نشانه هایی مثل چهره های خندان یا ستاره که روی آنها حک شده است به فروش می رسد.قرص هایی که روی آنها آرم شبدر و میتسوبیشی حک شده بسیار خطرناک هستند. این قرص اغلب به نام Love Pill نامیده می شود چرا که به صورت مقطعی قدرت درک انسان بویایی لامسه بینایی چشایی وشنوایی را تقویت می کند.

علایم و آثار مصرف 
تظاهرات مصرف اکستازی پس از ۲۰ تا ۴۰ دقیقه بروز و ۴ تا ۵ ساعت در یک حد حفظ و سپس به تدریج اثرات آن کاهش می‌یابد. مصرف اکستازی حس ملایمی‌از سرخوشی، آرامش (احساس رضایت از وضع موجود)، افزایش انرژی بدن، احساس اعتماد (نزدیکی و تعلق به دیگران)، احساس عشق و یکدلی، احساس گرمی‌و وابستگی به دیگران، برخی پیشنهادهای معنوی، حس قدرت و … منتقل می‌کند.

اثرات منفی 
– اختلالات بینایی (تیره و تار شدن)
– حرکات غیر طبیعی چشم
– دندان قروچه (ساییدن دندان)
– افزایش ضربان قلب و فشار خون
– لرزیدن
– افزایش بیش از حد دمای بدن
– اضطراب، تشویش و نگرانی
– حمله های وحشت زدگی

اثرات منفی شدیدتر 
– اختلال خواب، کابوس های شبانه
– تغییر در ادراک زمان
– بی پروایی (Recklessnes)، تندخویی، بی قراری و تحریک پذیری
– اختلال در مکانیسم نعوظ و نرسیدن به اوج لذت جنسی
– عدم تمرکز، فراموش کاری
– افسردگی و افت شدید خلق
– بدبینی
– کاهش گرایش به کارهای فکری و جسمی
– تسریع در بروز آلزایمر

آثار طولانی مدت 
مصرف طولانی مدت اکستازی ممکن است باعث تغییرات شیمیایی در مغز شود. این دگرگونی شیمیایی باعث تغییرات خلقی و به هم خوردن نظم خواب می‌شود. مصرف پی در پی آن باعث بدخلقی، افسردگی و سوء ظن مرضی شده و ممکن است باعث بروز علایم سایکوز شود. استفاده مکرر می‌تواند سبب تخریب زندگی (مشکلات شغلی، تحصیلی، قانونی و غیره) شود. افزایش درجه حرارت بدن (hyperthermia) مهم ترین اثر زیانبار مصرف MDMA است که به سندرم سروتونینserotonin” syndrome” مرتبط است. این سندرم با تغییرات ناگهانی دمای بدن و با بی ثباتی سیستم خود کنترلی داخلی بدن همراه است و باعث ولع نوشیدن آب می‌شود. مصرف MDMA سبب تأثیراتی بر روی وضعیت روانی-عصبی فرد می‌گردد. آشفتگی روانی، هذیان، بدبینی، سردرد، بی اشتهایی، افسردگی، بی خوابی، نیستاگموس (Nystagmus) از جمله مواردی است که می‌تواند برای چندین هفته ادامه پیدا کند. هم چنین مصرف مکرر MDMA بر روی توانایی های شناختی به ویژه حافظه بلند مدت فرد تأثیر می‌گذارد. پژوهش ها نشانگر آن است که MDMA بر روی بخشی از مغز که مربوط به “تفکر انتقادی” و حافظه است؛ اثر تخریبی دارد